Artikkeli Metro-lehdestä 5.4.2001 / HKL (Kuvat © Vuosaari.net)

Copyright © Vuosaari.netVuosaari on Helsingin nopeimmin kasvavia alueita. Asukkaat käyttävät joukkoliiken- nettä vilkkaasti. Metroasemalla kulkee 20.000 matkustajaa päivässä, mikä tekee noin 3,5 miljoonaa vuodessa.

Vuosaaren rata avattiin elokuussa 1998. Samalla avattiin Puotilan ja Rastilan asemat.

Kari Jallinoja on seurannut vuosaarelaisten elämää kioskistaan aseman avautumisesta lähtien. "Matkustajilla on kiire. Silti olen tullut tutuiksi monien kanssa. Vuosaarelaiset ovat mukavaa väkeä"

"Kesäisin ilma lippuhallissa on kyllä trooppinen", Kari naurahtaa. "Suunnittelija on tainnut unohtaa ilmastoinnin." Asiakkaita käy jatkuvana virtana. Myynnissä on myös matkalippuja vuosilippuja myöten. "Monet ostavat lippunsa mieluummin kioskista kuin automaatista, sillä automaatti ei huoli satasia. Täällä kyllä huolitaan."

Lasia ja terästä Copyright © Vuosaari.net

Vuosaaren asema on valoisa. Koko laiturihalli on katettu lasilla. Laituritaso on 135 meriä pitkä ja sen ulkoseinät on tehty verkkolevystä.

Jos matkaaja kohottaa laiturihallissa katseensa korkeuksiin, hän näkee Jussi Nivan revontulia muistuttavan teoksen "Expose".

Lippuautomaatit ja Kari Jallinojan isännöimä kioski löytyvät itäisestä sisään-käynnistä.

Liityntäliikenteen bussit lähtevät terminaalisillalta. Sillan toisella puolella on kauppakeskus, jonne pääsee asemalta lasista ja teräksestä tehdyn katoksen alla. Läntinen sisäänkäynti on Ulappasillalla.

Copyright © Vuosaari.netMetroasemalla on maksutonta parkkitilaa 250 autolle. Pyöräilijät voivat jättää kulkupelinsä pyöräparkkiin. Paikka on osin katettu ja tilaa on 200 fillarille. Matka Ruoholahdesta Vuosaareen kestää 21 minuuttia.

Tekstit/lähde: Metro-lehti

Copyright © 2002 Vuosaari.net. All rights reserved.

SmartIT!