Uutisia Vuosaaresta!
Uutiset vuodelta 2002


30.12.2002
Helsingin ja valtion sopimus Vuosaaren väyläkustannuksista

Helsingin kaupunki ja valtio allekirjoittivat 30.12.2002 sopimuksen Vuosaaren sataman liikenneyhteyksien rakentamisesta. Vuosaaren sataman tiet, satamarata ja meriväylä maksavat yhteensä 207 miljoonaa euroa. Helsinki ja valtio maksavat kustannukset puoliksi.

Ylös!Lähde: Vuosaaren sataman verkkosivut
25.12.2002
Hiihtäjä hukkui jäihin Vuosaaren Kallahdenniemessä

Helsinkiläinen hiihtäjä hukkui, kun ohut jää petti hänen allaan Helsingin edustalla joulupäivänä. Pelastuslaitos sai tiedon Vuosaaren Kallahdenniemen luona jäihin pudonneesta hiihtäjästä kello 15.28. 59-vuotis mies oli lähtenyt hiihtämään Santinen-nimisestä saaresta mantereelle, kun jää petti hänen allaan noin 200 metrin päässä saaresta.

Ylös!Lähde: HS
22.12.2002
Vuosaaren satama käännekohta Helsingille

Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Eva-Riitta Siitonen uskoo, että sataman rakentamisesta tulee Helsingin kehityksessä taitekohta, joka avaa monta umpisolmua. Sataman rakentamista Helsinki on pitänyt koko ajan tärkeimpänä hankkeenaan: "Satamakaupungilla pitää olla satama." Siinä Helsingin johdon vastaus kysymykseen, miksi juuri kaupungin pitää rakentaa ja omistaa satama.

Ylös!Lähde: HS
13.12.2002
Vuosaaren vesitorni puretaan ja tilalle rakennetaan kerrostalo

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päätti torstaina kaupunkisuunnitteluviraston ehdotuksen mukaisesti, että torni on parasta purkaa. Tilalle rakennetaan kaarevan muotoinen kuusikerroksinen kerrostalo

Ylös!Lähde: HS
16.11.2002
Kauppakeskus Columbus evakuoitiin pommiepäilyn vuoksi

Aiheeton pommiepäily johti kauppakeskuksen evakuointiin Helsingin Vuosaaressa lauantaina. Poliisi sai tiedon oletetusta pommista kauppakeskus Columbuksesta kello 13:08. Vartijoiden mukaan Columbukseen oli saapunut mies, joka oli väittänyt vartijoille, että kauppakeskuksessa on pommi. Melko nopeasti kuitenkin kävi ilmi, että mies on häiriintynyt.
  
Saatuaan tiedon pommiepäilystä poliisi tyhjensi kauppakeskuksen noin puolen tunnin ajaksi. Paikalla olleet 200-300 ihmistä poistuivat poliisin mukaan rauhallisesti. Poliisi otti aiheettoman evakuoinnin aiheuttaneen miehen kiinni kuulusteluja varten.

Ylös!Lähde: HS
12.11.2002
Vuosaari on Helsingin nopeimmin kasvavia alueita

Koko 1990-luvun kestänyt voimakas väestönkasvu Helsingissä on taittunut. Helsingin uusimmassa väestöennusteessa kasvuodotuksia on jälleen laskettu. Se on vielä maltillisempi kuin edellinen, kaksi vuotta sitten laadittu ennuste. Jatkossa keskeinen Helsingin kasvuun vaikuttava tekijä on asuntotuotanto. Tällä vuosikymmenellä eniten kasvavat kaupunginosat ovat Vuosaari, Viikki-Latokartano ja Arabianranta.

Ylös!Lähde: HS
28.10.2002
Aurinkolahden peruskoulussa opiskellaan luokkasoluissa

Kierros vasta valmistuneessa Aurinkolahden peruskoulussa Vuosaaressa on todellinen seikkailu 1950-luvun lopulla kansakoulun aloittaneelle. Vierailu on myös sukellus uudenlaisiin tapoihin oppia ja etsiä tietoa. Koulun sydän, valoisa ja korkea tapahtumatori avautuu heti pääovelta. Etelän puoleinen seinä on kokonaan lasia, ja kauniilla säällä ovet voidaan avata ulos. Seinän halogeeniteokset heijastuvat komeasti sisälle. Jatkuu...

Ylös!Lähde: HS
25.10.2002
KHO myönsi Vuosaaren satamalle vesirakentamisluvat

Korkein hallinto-oikeus (KHO) antoi torstaina Helsingin Satamalle ja merenkulkulaitokselle luvan Vuosaaren sataman vesirakennustöihin. Vesioikeusprosessi kesti yli neljä vuotta, sillä Länsi-Suomen vesioikeus myönsi vesirakentamisluvan jo kesällä 1998. Siitä valitettiin vesiylioikeuteen, joka sittemmin muuttui Vaasan hallinto-oikeudeksi. Se kumosi Länsi-Suomen vesioikeuden päätöksestä tehdyt valitukset.

Ylös!Lähde: HS
21.10.2002
Kaupunki ehdottaa Vuosaaren vesitornin purkamista

Vuosaaren vesitornin kohtalo on ratkeamassa. Vesitornin mäelle Merikorttikujan varteen kaupunki on laatimassa asemakaavaa, jossa ratkaistaan, säilytetäänkö torni vai puretaanko se. Kaupungin toimeksiannosta arkkitehtitoimisto Nurmela-Raimoranta-Tasa on kehitellyt vesitornin tontille neljä vaihtoehtoa jossa asuntojen lukumäär vaihtelee 40:n ja 55:n välillä.

Ylös!Lähde: HS
17.10.2002
Muut satamat eivät hyväksy valtion Vuosaari-rahoitusta

Liikennejaoston puheenjohtaja sai keskiviikkona kuulla, että muut satamat ovat Helsingille kateellisia. Turun sataman johtaja Christian Ramberg pitää yleisesti myönteisenä, että valtio osallistuu väylien rahoitukseen. "Mutta satamia ei saa asettaa eri asemaan eikä vääristää kilpailua." Ramberg sanoo lisäksi, että jos Vuosaari-päätös eduskunnassa on myönteinen, se ei saa lykätä muita hankkeita Turun alueella.

Ylös!Lähde: HS
14.10.2002
Eduskunnalla ei ole perusteita hylätä Vuosaaren satamaa

Eduskunta äänestää joulukuussa Vuosaaren sataman liikenneyhteyksien rakentamiseen ehdotetuista yhdeksästä miljoonasta eurosta. Samalla eduskunta sitoutuu koko osuutensa eli 104 miljoonan euron maksamiseen. Summa on kiistatta suuri, mutta valtio ei anna sitä katteettomasti

Rahoitusta pienempiä esteitä ovat Vaasan hallinto-oikeudessa päätöstä odottava valitus sataman ympäristöluvasta. Myös vesiluvista on valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Euroopan unioni on lisäksi oma lukunsa. Luonnonsuojeluliitto on pyytänyt unionin kannan siihen, onko suomalainen päätöksenteko ollut EU:n lainsäädännön mukaista.

Ylös!Lähde: HS
10.10.2002
Satamahankkeella on 13 vuoden suunnittelu takanaan

Satamaa Vuosaareen on pohdittu 1950-luvun lopulta. Kun Vuosaari liitettiin Helsinkiin vuonna 1966, satama oli yksi peruste. Ensimmäinen konkreettinen esitys tuli "Helsingin sataman kehittämisen suuntaviivat" -työryhmältä. Tammikuussa 1990 se ehdotti sataman rakentamista Vuosaareen.

Ylös!Lähde: HS
10.10.2002
Helsingin valtuusto hyväksyi Vuosaaren sataman rakentamisen

Keskiviikkoiltana kello 22.08 Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Suvi Rihtniemi (kok) lausui historiallisen päätöksen äänestysnumerot: Puolesta 58, vastaan 27. Kaupunginvaltuusto oli päättänyt Vuosaaren sataman rakentamisesta.

Ylös!Lähde: HS
18.09.2002
Vuosaaren sataman rakentamisesta ensi päätös

Helsingin satamalautakunta teki tiistaina historiallisen päätöksen. Se päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle, että Vuosaareen rakennetaan satama. Pitkästi toistakymmentä vuotta kestäneessä prosessissa se on ensimmäinen rakentamista koskeva päätös. Kaikki muu päätöksenteko on koskenut rakentamisedellytysten valmistelua.

Ylös!Lähde: HS
18.09.2002
Eduskunnassa vahva Vuosaari-oppositio

Helsinkiläinen kansanedustaja Klaus Bremer (r) aikoo tehdä talousarvio- aloitteen, että valtion ensi vuoden budjetista poistetaan Vuosaaren sataman liikenneyhteyksiin ehdotetut yhdeksän miljoonaa euroa. Hän saa tukea maakunnista.

Ylös!Lähde: HS
15.09.2002
Pienkallahden uimarannalle valui jälleen öljyistä jätettä

Vuosaaren Kallahden luonnonsuojelualueen ja Pienkallahden uimarannan viereen mereen valui lauantaina jälleen öljyistä jätettä viemäristä. Paikka on sama kuin kesäkuussa, jolloin viemäristä tuli ulos tonneittain öljyistä jätelietettä.

Ylös!Lähde: HS
10.09.2002
Vuosaaren satamasta suuri työpaikka-alue

Vuosaaren sataman mittasuhteet ovat suuret. Kun pohjoisesta tullaan satamakeskuksen alueelle, matka jatkuu vielä kaksi kilometriä ennen kuin saavutetaan laiturin uloin kärki. Satama tulee olemaan paitsi laivojen purku- ja lastauspaikka, myös noin 4 000 ihmisen työpaikka-alue. Itse satama työllistää 1 500 henkeä ja satamakenttien länsipuolelle tuleva yritysalue arviolta 2 500 henkeä.

Ylös!Lähde: HS
18.08.2002
Ramsinrannan merenrantatonteista on myymättä enään 2 kpl

Ramsinrannasta on vielä myymättä kaksi tonttia 13:sta, joita ryhdyttiin kauppaamaan keväällä. Ne ovat verraten kalliita, koska ne sijaitsevat lähellä merta.

Ylös!Lähde: HS
18.07.2002
Vuosaaren kesäjuhla pidetään lauantaina 17.8.2002

Vuosaari-seura järjestää vuotuisen kesäjuhlan lauantaina 17.8.2002 ravintola Mainingin pihapiirissä. Juhlat alkavat kello 17.00 joten tervetuloa!

Ylös!Tutustu ohjelmaan!
31.07.2002
Vuosaaren rauhalliset rannat houkuttelevat lapsiperheitä


Vuosaarelaiset ovat onnekkaita: yllättävän pienelle alueelle mahtuu viisi suurta uimapaikkaa. Myös muualta Helsingistä tulevat löytävät perille nopeasti ilman tuntikausia kestäviä hikisiä ajomatkoja. Vuosaaren rannat eivät ole trendipaikkoja, joissa pitää näkyä ja kuulua. Kallahdenniemen uimaranta ympäristöineen tarjoaa rauhaisan kätkön niille, jotka tuntevat olonsa epämukavaksi kyyläävien katseiden edessä. Vain Rastilan leirintäalueella on syytä valmistautua satoihin silmäpareihin - tosin nekin tuijottevat lähinnä ohikiitävästä metrosta.

Ylös!Lähde: HS
18.07.2002
Vesijettiradalle haetaan uutta sijoituspaikkaa

Vesijettien harrastajille oli suunnitteilla harjoittelurata Vuosaaren telakan edustalle. Helsingin kaupungin liikuntavirasto kuitenkin perui ympäristö- lupahakemuksensa, vaikka ympäristölautakunta oli jo ehtinyt myöntää luvan hankkeelle. Suunnitelmasta luopuminen johtui naapureiden vastustuksesta.

Ylös!Lähde: HS
03.07.2002
Jääkaappipalo tuhosi asuntoa Porslahdentiellä


Porslahdentiellä sijaitsevan asunnon uudet asukkaat olivat palon syttymishetkellä vasta kantamassa muuttolaatikoita sisään, joten huoneisto oli lähes tyhjillään. Jääkaappi oli laitettu seinään vain hetkeä ennen kuin se roihahti liekkeihin. Päivystävän palomestarin mukaan palo sai alkunsa oikosulusta jääkaapin kompressorissa.

Ylös!Lähde: HS
14.06.2002
Opetuslautakunta lykkännee Mustalahden koulun rakentamista


Helsingin koulujen rakentamiseen ja korjaamiseen käytetään ensi vuonna noin kymmenen miljoonaa euroa vähemmän kuin tänä vuonna, jos kaupunginhallitus ja -valtuusto hyväksyvät syksyllä opetuslautakunnan esityksen. Lykkäys koskisi mm. Vuosaaren Mustanlahden koulun rakentamista

Ylös!Lähde: HS
13.06.2002
Vuosaaren rannan saastuttaminen ei tahallinen teko


Poliisin tutkinnassa on paljastunut, että Vuosaaren Pienkallahden uimarannan saastuttaminen ei ollut tahallinen teko. Lauantaina tonneittain öljynsekaista jätelietettä sadevesiviemäriin valuttaneen jäteauton kuljettaja oli poliisin mukaan uskonut tyhjentäneensä kuorman jätevesiviemäriin.

Ylös!Lähde: HS
12.06.2002
Vuosaaren rannan saastuttajaa kuulustellaan torstaina


Helsingin rikospoliisi kuulustelee torstaina Vuosaaren rannan saastuttamisesta epäiltyä. Poliisi tutkii asiaa ympäristörikoksena.

Ylös!Lähde: HS
10.06.2002
Poliisi kaipaa yleisövihjeitä Vuosaaren rannan likaajasta


elsingin rikospoliisi kaipaa edelleen tietoja Vuosaaren Pienkallahden uimarannan öljysaasteen levittäjistä. Silminnäkijähavainnot pyydetään ilmoittamaan poliisille virka-aikana numeroon 1895350 ja muulloin numeroon 1894240.

Ylös!Lähde: HS
10.06.2002
Vuosaaren uimaranta pysyy suljettuna


Helsingin Vuosaaren uimaranta pysyy toistaiseksi suljettuna rantaan valuneen öljynsekaisen jätteen vuoksi. Viranomaiset asettivat rannan uintikieltoon lauantaiaamuna.  Lähistön uimarantoja voi kuitenkin käyttää normaalisti, sillä palokunta puomitti alueen heti, kun jätteet havaittiin vedessä.

Ylös!Lähde: HS
09.06.2002
Pienkallahden uimarannalle valutettiin tonneittain öljyä


Helsingin rikospoliisi selvittää törkeätä ympäristörikosta Vuosaaren Pienkallahden uimarannalla. Suoraan uimarannalle valuvaan sadeviemäriin on todennäköisesti tahallaan valutettu useita kuutioita öljyistä jätelietettä. Liete on valunut avo-ojan kautta suoraan mereen. Uimaranta on jouduttu sulkemaan, ja näillä näkymin käyttökielto voi kestää pitkään.

Ylös!Lähde: HS
08.06.2002
Vuosaaren hiekkarannalle pitkä käyttökielto öljysaasteen takia


Poliisi sai lauantaiaamuna puoli yhdentoista jälkeen ilmoituksen, jonka mukaan Vuosaaren Pienkallahden uimarannalle oli valunut öljyjätettä. Jätettä havaittiin noin 300 neliömetrin alueella. Osa öljystä oli merenpinnalla ja osa painunut pohjaan asti. Öljyn leviämisen estämiseksi saastunut merialue eristettiin yli satametrisellä öljypuomilla.

Ylös!Lähde: HS
31.05.2002
Vuosaaren taiteilijatalon asuntojen hakuaika käynnissä


Vuosaaren Aurinkolahteen rakennettavan taiteilijatalon asuntohaku on Ylös!käynnissä toukokuun loppuun saakka. [lue lisää]


24.05.2002
Vanhan ostarin tilalle rakennetaan yli 250 vanhusten asuntoa


Vuosaaren vanhan ostoskeskuksen tilalle rakennetaan Suomen ensimmäinen vanhuksille tarkoitettu palvelukortteli. Kaavamuutosehdotus on mennyt läpi jo asemakaavalautakunnassa, ja on harvinaista, että ehdotukset sen jälkeen enää muuttuvat. Asunnot valmistunevat 2004.

Ylös!Lähde: HS
21.05.2002
Aurinkolahti saa kiistellyn kanavansa


Kapina Vuosaaren Aurinkolahden kanavaa vastaan on nujerrettu. Helsingin kaupunginhallitus tyrmäsi maanantaina viimeisenkin yrityksen muuttaa kanavasuunnitelmia. Aurinkolahden kanavasta tulee 600 metriä pitkä lahdenpohjukka sisämaahan.

Ylös!Lähde: HS
16.05.2002
Vuosaari.net sivustolle lisättiin viisi uutta verkkopeliä


Vuosaari.net sivustolle päivitettiin viisi uutta verkkopeliä. Nyt pääset pelailemaan mm. Star Wars - Jawashootia, Defender of the Moon sekä monia Ylös!muita uusia ja hauskoja pelejä! [Tutustu!]
14.05.2002
Vuosaaren melontaseuran perustavakokous Vuotalossa


Vuosaaren Melontaseuran perustava kokous pidetään 14.5 kello 18.00 Ylös!Vuotalossa (Mosaiikkitori 2, 2. krs, musiikkiluokka). Tervetuloa!
10.05.2002
Vuosaari.net sivustolla on nyt yht. 51 erilaista panoraamakuvaa!


Vuosaari.net sivustolle päivitettiin 14 uutta panoraamakuvaa joten nyt interaktiivisa panoraamakuvia on yhteensä 51 erilaista. Uusien kuvien joukossa mm. panoraamakuvia Aurinkolahden ala-asteesta, Mustankivenpuiston Ylös!rakennustöistä ja Vuosaaren urheilutalosta. [Tutustu!]

09.05.2002
Vuosaaren golfkentän klubitalo valmis


Vuosaaren golfkentän kesäkausi pääsi kunnolla käyntiin viime keskiviikkona. Kauden alkuun saatiin golfareiden iloksi myös uusi klubitalo valmiiksi, joten kävijät pääsevät nauttimaan uusista palveluista entistä helpommin.

Ylös!Lähde: Itä-Helsingin uutiset, 8.5.2002, sivu 5

04.05.2002
Vuosaaren lukioon ensisijaisia pyrkiöitä 171 kpl


Vuosaren lukioon ensisijaisia pyrkijöitä oli enemmän kuin Itäkeskuksen lukioon! Vuosaaren lukioon haki 171 hakijaa (aloituspaikkoja 155) kun taas Itäkeskuksen lukioon pyrki 141 hakijaa (aloituspaikkoja 170).

YlösLähde: HS, 4.5.2002, sivu B13
25.04.2002
Mustankivenpuiston kunnostus etenee kovaa vauhtia


Mustankiven puiston pohjoispään kunnostus jatkuu kovaa vauhtia. Kunnostustyöt valmistunee kesän 2002 aikana.

YlösKatso kuvat: #1, #2, #3

02.04.2002
Ensimmäiset kaupunkivillat nousevat Vuosaareen


Ensimmäiset BoKlok-talot nousevat Helsingin Vuosaareen. Helsingin asuntotuotantotoimisto (ATT) rakennuttaa kahdeksan kaksikerroksista ja kaksi yksikerroksista kaupunkivillaa Pilvilinnankadulle. Tontille tulee yhteensä 54 vuokra-asuntoa.

YlösLähde: HS
27.03.2002
Helsingin ympäristölautakunta myönsi luvan Vuosaaren satamalle


Vuosaaren satamahanke nytkähti jälleen eteenpäin tiistaina, kun Helsingin kaupungin korkein ympäristöviranomainen, ympäristölautakunta, myönsi satamalle ympäristöluvan. Lupaa haki Helsingin Satama. Lautakunta kuitenkin hylkäsi hakijan pyynnön saada aloittaa sataman toimintaa mahdollisista valituksista huolimatta.

YlösLähde: HS

22.03.2002
Vuosaaren sataman yleissuunnitelmat nähtävillä


Vuosaaren sataman maaliikenneyhteyksiä koskevat tiesuunnitelma ja radan yleissuunnitelma ovat nähtävillä Helsingissä ja Vantaalla. Suunnitelmia esitellään lisäksi kolmessa eri yleisötilaisuudessa maaliskuun viimeisellä viikolla.

YlösLue: Lehdistötiedote
11.03.2002
Sivustolle lisättiin uusia Panoraamakuvia


Panoraamasivulle lisättiin 12 uutta interaktiivista panoraamakuvaa joten nyt kuvia on yhteensä 37 erilaista! [Tutustu ja ylläty]
Ylös

10.03.2002
Uutelaan tuli asuntoja, mutta vain linnuille


Myrskyä lähentelevä tuuli ja räntäsade eivät olleet esteenä, kun linnuille pystytettiin lauantaina upouusia pönttöjä Uutelan ulkoilualueella. Kuutisenkymmentä Uutelan luonnonrauhan puolustajaa oli liikkeellä tunnuksenaan "Uutelaan asuntoja, mutta vain linnuille". Parin tunnin aikana Uutelan ulkoilualueen puihin pystytettiin nelisenkymmentä pönttöä, jotka Pro Uutela -seura ja Vuosaaren paikallisyhdistys olivat saaneet lahjoituksena Helsingin kaupungin rakennusvirastolta.

YlösLähde: HS

10.03.2002
Kouluraja halkaisi Rastilankallion


Vuokratalojen ekaluokkalaiset eivät pääsekään syksyllä oman alueen kouluun. Alueella on kyllä koulu, mutta oppilaaksiottoraja jakoi äskettäin alueen asukkaat. Retkeilijänkujan omistusasunnoista lapset pääsevät kuitenkin oman alueen Karavaanin kouluun.

YlösLähde: HS

25.02.2002
Sivustolle lisättiin osta, myy ja vaihda ilmoitustaulu


Sivustolle lisättiin ilmoitustaulu johon käyttäjät voivat julkaista ilmaiseksi omia myydää, ostetaan ja vaihdetaan ilmoituksia!

YlösTutustu palveluun!


10.02.2002
Vuosaaren pikkuostarin tilalle halutaan asuntoja


Vuosaaren pikkuostari, jo purkutuomion saaneen vanhan ostoskeskuksen vieressä oleva liikerakennusten tontti, halutaan myös purkaa ja rakentaa tilalle asuntoja. Asemakaavan muutosta hakee tontin omistaja, joka haluaa omaisuudelleen paremman tuoton.

YlösLähde: HS
08.02.2002
Vuosaaren satama-aluelle työpaikkoja jopa 4 000:lle ihmiselle


Vuosaaren tulevan suursataman alueella on täysi tohina päällä. Siellä on laivojen korjaustelakka ja monia muita yrityksiä. Telakka-allas saa jäädä paikoilleen, kun uuden tavarasataman rakentaminen alkaa. Sataman viereen rakennettaisiin tilaa yrityksille niin paljon, että suursatamasta tulisi jopa 4 000 ihmisen työpaikka

YlösLähde: HS

07.02.2002
Valtio sijoittaisi maan arvonnousun uuden sataman liikenneväyliin


Valtio ja Helsingin kaupunki neuvottelevat Keski-Pasilan ratapihan tulevaisuudesta. Valtio aikoo sijoittaa maan arvon noususta saamansa hyödyn Vuosaaren suursataman tie- ja vesiväyliin.

Suunnitelmien mukaan valtio ja kaupunki jakavat sataman väyläkustannukset puoleksi. Väylien kokonaiskustannukset ovat 205 miljoonaa euroa.

YlösLähde: HS

27.1.2002
Tutustu Vuosaari.net:n kävijästatistiikkaan


Vuosaari.net sivustolle lisättiin statistiikkatietoa päiväkohtaista sivunlatauksista. Vuoden 2001 aikana Vuosaari.net:n sivuja selailtiin yli 300.000 sivunlatauksen verran. Päiväkohtainen keskiarvo oli noin 850 sivunlatausta päivässä.

YlösSiirry Statistiikka osioon
25.01.2002
Suomen Luonnonsuojeluliitto valiittaa päätöksestä KHO:n


Luonnonsuojeluliitto tulee hakemaan muutosta Vuosaaren sataman seutukaavaan korkeimmasta hallinto-oikeudesta. "Ympäristöministeriö taipui asiassa hallituksen enemmistön tahtoon reaalipoliittisin eikä ekologisin perustein", kommentoi Luonnonsuojeluliiton Natura-projektivastaava.

YlösLähde: Luonnonsuojeluliitto

25.1.2002
Vuosaaren suursataman seutukaava vahvistettiin


Vuosaaren sataman rakentaminen näytti jälleen torstaina todennäköisemmältä. Ministeri Satu Hassi (vihr) antoi periksi pitkään jatkuneessa Vuosaari-kamppailussa, ja ympäristöministeriö vahvisti tulevaa satamaa ja sen liikenneyhteyksiä koskevan seutukaavan.

YlösLähde: HS

 

Copyright © 2003 Vuosaari.net. All rights reserved.