Uutisia Vuosaaresta!
Uutiset vuodelta 2001

15.12.2001
Oikeuskansleri siirsi Vuosaaren satamapäätöstä


Valtioneuvosto ei pääsekään tänä vuonna käsittelemään luonnonsuojelulain mukaista poikkeuslupaa Vuosaaren sataman rakentamisesta. Oikeuskansleri Paavo Nikula halusi tutustua etukäteen ympäristöministeriön valmistelemiin asiakirjoihin. Ne nähtyään hän totesi, ettei asia ole vielä kypsä päätettäväksi.

Ylös!Lähde: HS


06.12.2001
Valtiontalouden tarkastusvirasto ei antaisi rahaa Vuosaaren satamalle


Helsinki saattaa joutua maksamaan itse Vuosaaren tulevan suursataman tiet ja radat. Valtiontalouden tarkastusvirasto esittänee tiistaina julkistettavassa lausunnossaan, että valtion on tehtävä päätös poliittisella tasolla, jos se aikoo osallistua sataman suunnitteluun ja rakentamiseen.

Ylös!Lähde: HS

03.12.2001
SPR järjestää verenluovutustilaisuuden Vuosaaressa


Vuosaaressa järjestetään verenluovutustilaisuus maanantaina 3.12. Verta voi käydä luovuttamassa Vuosaaren urheilutalon kerhohuoneessa klo 14-19. Tule luovuttamaan, verta tarvitaan joka päivä!

Ylös!Lisätietoja: www.veripalvelu.redcross.fi

27.11.2001
Vuosaaren sataman varaus lainvoimainen


Korkein hallinto-oikeus ei ryhtynyt käsittelemään valituksia valtioneuvoston vuoden takaisesta päätöksestä, jolla asetettiin tavoitteita alueiden käytölle. Tuon päätöksen perusteella oli muun muassa varauduttava Vuosaaren sataman rakentamiseen Helsingissä.

KHO katsoi, että valittaneilla ei ole lain mukaan oikeutta valittaa. Maan varaaminen Vuosaaren satamaa varten pysyy siten yhtenä valtakunnallisen tason tavoitteena.

Ylös!Lähde: HS


09.11.2001
Vuosaaren ostarivanhus väistynee


1960-luvun markkinatalouden merkittävä käpälänjälki poistuu Vuosaaren maisemasta, mikäli suunnitelma vanhan ostoskeskuksen purkamisesta palvelutalon tieltä toteutuu.

Vuosaaren Ostoskeskus Oy haki 1999 kaupungilta asemakaavan muutosta. Se esitti kannattamattomaksi käyneen ostarin purkamista ja tilalle rakennettavaksi 20 000 kerrosneliötä asuintaloja. Kaupunkisuunnitteluvirasto neuvotteli kuitenkin omistajan kanssa sopimuksen, että kerrosalaa pienennetään 17 000 neliöön.

Ylös!Lähde: HS
24.10.2001
Vuosaaren suursatamaa puuhattu kymmenkunta vuotta.


Helsingin Vuosaareen on puuhattu uutta suursatamaa ainakin kymmenen vuotta. Yksi virstanpylväs on kaupunginvaltuuston päätös vuodelta 1992, jolloin yleiskaava 1992 hyväksyttiin. Siinä päätettiin tulevasta maankäytöstä ja entisten satama-alueiden muuttamisesta asuinalueiksi.

Sataman perustamissuunnitelman valtuusto hyväksyi 1996 äänin 53-28. Puolueet antoivat poliitikoille ns. vapaat kädet. Vastaan olivat etenkin vihreät ja jotkut vuosaarelaiset.

Ylös!Lähde: HS
24.10.2001
EU:n komissio ei anna lausuntoa Vuosaaren sataman luontoarvoista.


Euroopan unionin ympäristöasioista vastaava komissaari Margot Wallström vahvisti tiistaina tiedon, jonka mukaan Vuosaaren satamaa ei viedä EU:n komission käsittelyyn

Wallströmin mukaan unionin juridinen osasto on arvioinut, että satama kuuluu kansallisen päätöksenteon piiriin. Mitään sellaista direktiiviä ei ole, joka edellyttäisi lausuntoa.

Ylös!Lähde: HS
15.10.2001
Uusia panoraamakuvia Vuosaaresta.


Sivustolle lisättiin kolme uutta panoraamakuvaa Vuosaaresta. Nyt sivustolla on yhteensä 20 erilaista panoraamakuvaa Vuosaaresta.

Uudet kuvat: Urheilukenttä, Näkymiä urheilukentälle ja Vuosaaren telakka.

Ylös!Lisää panoraamakuvia.


12.10.2001
Aurinkolahteen rakennetaan vesikanava.


Tulevat merenranta-asukkaat saavat näin ollen taluttaa koiriaan sillalla aamusumussa, kylpeä helteessä ja paistatella päivää auringossa. Näin on ainakin kaavassa luvattu: Aurinkolahteen tulee Hellesilta, Kauniinilmanpuisto ja Sumujen silta.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kaavasta äänin 6-2 torstaina 11.10.2001. Kaavoittaja laskee, että rakentamalla vesikanava tonteista saadaan parempi hinta. Se uskoo, että kanavaton Aurinkolahti ei ime yhtä hyvin vapaarahoitteista omistusasumista.

Ylös!Lähde: HS

22.9.2001
Tutustu uuteen Antivirus osioon.


Vuosaari.net sivustolle avattiin oma osio seuraamaan virusten leviämistä maailmanlaajuisesti. Sivuilta löydät mm. TOP 10 statistiikkaa esim. virusten levinneisyydestä. Voit katsoa myös maakohtaisia arviointeja eri viruksista.

Ylös!Siirry Antivirus osioon
16.9.2001
Vuosaaren Viikingit nousi ykköseen


FC Viikingit pelaa ensi kaudella jalkapalloilun ykkösessä. Vuosaarelaiset varmistivat nousunsa kakkosen etelälohkon kolmanneksi viimeisellä kierroksella..

Itähelsinkiläiset ovat kovassa nosteessa. Vuosi sitten Viikingit nousi kakkoseen, nyt ykköseen. Joukkueenjohtaja Jorma Koivukangas luottaa, että seura kykenee vastaamaan yhä koveneviin haasteisiin. Ensi kauden budjetti on noin 600 000-700 000 markkaa.

Ylös!Lähde: HS
13.9.2001
Meripellontiellä testataan melua vähentäviä päällysteitä


Helsingin Meripellontiellä on alkanut kokeilu, jossa testataan rengasmelua vähentäviä päällysteitä. Neljä asfalttiurakoitsijaa rakensi Meripellontielle yksitoista hiljaisen asfaltin koeosuutta sekä yhden vertailuosuuden.

Hankkeen tarkoituksena on tuottaa markkinoille melua vähentäviä päällysteitä, jotka olisivat riittävän kestäviä ja vaimennusominaisuuksiltaan pitkäikäisiä.

Meripellontiellä kokeillaan ensimmäistä kertaa Suomessa paksuja, noin kymmenen sentin kerrosrakenteita. Niitä on pohjoisella eli Vuosaaresta kaupunkiin johtavalla ajoradalla.

Ylös!Lähde: HS
29.7.2001
Vanhasta Vuosaaresta vain rippeet jäljellä


Muualla asuvat eivät yleensä tiedä, että Vuosaari on vanhastaan tunnettu luonnonkauneudestaan: Pikku-Punkaharjuna pidetystä Kallahdenharjusta, hiekkarannoistaan, lehdoistaan, lintuvesialueistaan, vanhasta huvila-asutuksestaan. Ja juuri niistä halutaan nyt kynsin hampain pitää kiinni, vaikka taistelu Kallahden rannoista ja väljemmästä rakentamisesta menetettiin.

Katso Vuosaaresta otettu ilmakuva.

Artikkeli on kokonaisuudessaan luettavissa HS verkkosivuilta.

Ylös!
Lähde: HS
5.7.2001
Helsingissä piilee hiljaisiakin uimakeitaita


Ylellisen hiljaista on Vuosaaren Aurinkolahdella. Entiseen ruovikkoon on kuin varkain ilmestynyt pitkä hiekkaranta odottamaan uuden asuinalueen valmistumista. Ennen pitkää rannan taakse ilmestyy bulevardi ja sen mukana varmasti lisää väkeä, mutta vielä on aikaa haaveilla itsensä autiolle paratiisirannalle.

Hiekkarannasta törröttävällä pienellä kalliolla pojat nostavat kalaa merestä. Heidän ja muutaman lapsiperheen lisäksi rannalla ei näy juuri ketään.

Ylös!Lähde: HS


15.5.2001
Satamarataa varten rakennetaan 13,5 kilometrin rautatietunneli


Vuosaaren sataman maaliikenneyhteyksien suunnitelmat ovat valmistuneet. Suuret ratkaisut, kuten reitinvalinnat, tunnelit ja liittymät, eivät ole viime vuosina muuttuneet, mutta ympäristöhaittoja on pyritty vähentämään paljonkin.

Tulevasta satamasta rakennetaan 19 kilometriä pitkä satamarata Keravan Saviolle asti, jossa se liittyy päärataan. Osuuteen sisältyy kaksi tunnelia

Vuosaaren satama maksaa 2,6 miljardia markkaa. Satama-alueen rakentamisen osuus tästä on 1,4 miljardia ja liikenneyhteyksien osuus 1,2 miljardia. Liikenneväylistä satamaradan hinnaksi tulee 765 miljoonaa, tieyhteyksien 355 ja meriväylän hinnaksi 100 miljoonaa markkaa.

Vuosaaren satama korvaa Länsisataman ja Sörnäisten sataman. Kun nykyiset satamanosat vapautuvat ja Pasilan järjestelyratapiha ainakin osittain vapautuu

Ylös!Lähde: HS
9.5.2001
Uutelaan rakentaminen pelottaa Vuosaaressa


Uutelaan valmistellaan parhaillaan virkistysalueen asemakaavaa. Vuosaarenlahden länsirannan aluetta ja Mustalahden etelärantaa tutkitaan myös otettaviksi asumiskäyttöön.

Uutelan ulkoilualue sijaitsee 16 kilometriä Helsingin keskustasta. Siellä käy vuosittain 50 000 ulkoilijaa. Alueen pinta-ala on 105 hehtaaria.

Lue artikkeli artikkeli ihmisten mielipiteistä koskien Uutelan rakentamista.

Ylös!Lähde: HS
8.5.2001
Vuosaaren uuden kirjaston avajaisissa oli yleisöryntäys


Vuosaaren uusi kirjasto Vuotalossa sai avajaispäivänään maanantaina innostuneen vastaanoton. Lähes 1 500 neliön tilat täyttyivät heti avajaishetkellä kello 12, ja yleisöryntäys jatkui iltaan saakka. Avajaispäivän kunniaksi asiakkaille tarjottiin myös musiikkiohjelmaa.

Kirjasto- ja kultturitalo Vuotalo on aivan Vuosaaren metroaseman tuntumassa. Vuotalo valmistui viime vuoden lopussa. Se maksoi 75 miljoonaa markkaa. Talon yhteydessä olevan pysäköintilaitoksen hinta oli 37 miljoonaa. Kirjaston lisäksi Vuotalossa on tilat työväenopistolle, kulttuuriasiainkeskukselle ja opetusvirastolle.

Ylös!Lähde: HS


4.5.2001
Vuosaaren Aurinkolahteen porrastettu vesikanava


Helsingin kaupunki haluaa toteuttaa Aurinkolahden kanavan porrastettuna vesikanavana. Vesikanava ulottuu 700 metrin päähän Mustalahdelta sisämaahan. Vähän yli puoleen väliin Sumujen sillalle saakka kanava on merenpinnan tasossa eli veneilijöiden käytössä.

Kanavan päähän kaupunkisuunnittelijat ovat keksineet näyttävän puolikaaren muotoisen asuinkerrostalon. Kuusikerroksinen talo on terassoitu kanavan puolelta. Kanavan altaan äärellä on kävelyaukio, joka suuntautuu kohti Vuosaaren metroasemaa.

Katso arkkitehtuurikuva vesikanavasta
Ylös!Lähde: HS
25.4.2001
Vuosaarelainen SalibandySeura Viikigit (SSV) voitti SM-kultaa

SSV voitti salibandyn miesten SM-kultaa. Loppuotteluvastustaja Espoon Oilers kaatui suoraan kolmessa ottelussa.

Kirjainlyhenne SSV syntyi aikoinaan nimestä Salibandy ja Sulkapallo Vuosaari. Alkuperäinen SSV voitti kolme SM-kultaa (1993, 1995 ja 1996). Seurafuusion jälkeen nykyisen SSV:n pohja on kuitenkin varsinaisesti Vuosaaren Viikingit, mestarijoukkue kolmen vuoden takaa

Ylös!Lähde: Soneraplaza
25.4.2001
Vuosaaren urheilutaloon toivotaan isoa laajennusta


Uimahallin laajennus ja 16-ratainen keilahalli ovat Vuosaaren Urheilutalon laajennussuunnitelmissa. Parhaillaan 133 miljoonan markan hankesuunnitelma on lausuntokierroksella Helsingin kaupungin hallintokunnissa.

Uimahallin laajennusosaan on soviteltu vesiliukumäkeä, hyppyallasta, ulkoaltaita, vesivoimisteluallasta sekä nelirataista 50 metrin allasta. Lisäksi halliin on suunniteltu ensimmäistä yleiseen käyttöön tarkoitettua sukellusallasta.

Laajennuksen toivelistalla on myös täysimittainen liikuntahalli, jossa on 1 400 henkilön katsomo.Laajennusosa on suuruudeltaan liki 10 000 neliötä, ja siitä on vesipinta-alaa 853 neliötä.Laajennukselle on haettu valtion avustusta sekä lainaa kaupungin liikuntarahastosta.

Helsinki omistaa 52 prosenttia Vuosaaren Urheilutalon osakkeista.

Ylös!Lähde: Metro
13.4.2001
Vuosaarelaisten miesten odotettavissa oleva elinikä noin 75 vuotta

Ihmisten luvassa oleva elinaika vaihtelee suuresti pääkaupunkiseudun eri osissa. Vaurailla alueilla eletään paitsi mukavammin, myös vanhemmaksi.

Pahimmillaan eri alueilla asuvien miesten elinajan odotteessa on reilun kymmenen vuoden ero.

Tiedot ilmenevät tuoreessa tutkimuksessa, jossa selvitettiin pääkaupunkiseudun miesten kuolleisuutta alueittain. Tutkimuksen tekivät väestötieteellisen kaupunkitutkimuksen professori Tapani Valkonen ja assistentti Timo M. Kauppinen Helsingin yliopistosta. Se perustuu vuosien 1991-1995 aineistoon.

Katso kuva eri kaupunginosien ennusteista
Ylös!Lähde: HS


10.4.2001
Vesiskoottereille ajokieltoja mm. Kallahdenselälle

Uudenmaan ympäristökeskus on kieltänyt vesiskootterilla ajamisen Helsingin vesillä yleisten kulkuväylien ulkopuolella Iso-Sarvastossa, Villasaarenselällä ja Kallahdenselällä. Näillä alueilla vesiskootterilla saa ajaa vain venesatamista suoraan alueen yleisille kulkuväylille ja takaisin satamiin.

Ympäristökeskuksen päätökseen vaikutti se, että Itä-Helsingin saaristossa on joukko luonnonsuojelualueita. Ympäristökeskuksen päätös tulee voimaan 20. huhtikuuta ja on voimassa toistaiseksi.

Ylös!Lähde: Metro / STT
03.04.2001
Liikenneministeriö kannattaa Vuosaaren satamahanketta

Liikenne- ja viestintäministeriö pitää Vuosaaren sataman rakentamista valtakunnallisesti tärkeänä hankkeena, jolle ei ole löytynyt vaihtoehtoista ratkaisua. Valtion kannalta on tarkoituksenmukaista keskittää pääkaupunkiseudun satamatoiminnot Vuosaareen.

Ministeriön lausunnossa sanotaan, että ympäristöministeriö voi vahvistaa Vuosaaren seutukaavaehdotuksen ja viedä asian valtioneuvoston päätettäväksi pyytämättä lausuntoa Euroopan komissiolta. Suunnitteluvaiheessa on kuitenkin otettava luonnonsuojelukohteet mahdollisimman hyvin huomioon.

Ylös!Lähde: Kauppalehti Online


28.03.2001
Elinkeinoelämän selvitys tukee Vuosaaren satamaa

Vuosaaren satamahankkeesta on valmistunut selvitys, jolla satamavaltuuskunta ja Helsingin kauppakamari todistavat hankkeen taloudellisia ja ympäristöllisiä etuja muihin vaihtoehtoihin nähden.
 
Kirkkonummen Pikkalan vaihtoehto ei korvaa suursataman tarvetta, eikä nykyistä satamakapasiteettia voi venyttää ikuisesti, selvityksessä todetaan. Sataman rakentaminen vähentäisi keskustan tavaraliikennettä Länsisatamaan ja Sompasaareen. Samalla ympäristöhaitat vähenisivät. Toimintojen keskittäminen lyhentäisi kaupan ja yritysten tavaravirtojen kuljetuksia noin 10 prosentilla.

Ylös!Lähde: Metro / STT
07.02.2001
Vuosaaren yläasteella oppilaat hiihtävät pari kertaa vuodessa


Vuosaaren yläasteella hiihto on liikuntatuntien ohjelmassa parina päivänä vuodessa. Omia välineitä oppilailta ei edellytetä, eikä koululla ole suksia.
Niinpä välineet on lainattu Suomen Hiihtoliitolta. Liiton Murtsikkakirjasto lainaa suksia, sauvoja ja monoja pääkaupunkiseudun kouluille pariksi päiväksi kerrallaan.

Ylös!Lähde: HS
29.1.2001
Kehä I jatkuu Vuosaareen saakka


Helsingina kaupingin raportti Itä-helsingin hankkeista kertoo, että Kehä I jatkuu kadun nimenä Itäväylältä Vuosaaren keskustaan saakka. Kadusta käytetään uusissa asemakaavoissa nimeä Kehä I – Meripellontie ja Kehä I – Vuotie.

Kehä kadun nimenä tuo mielikuvan hyvästä saavutettavuudesta ja nopeasta, pääväylät poikittain liittävästä ajoyhteydestä, jonka varteen kannattaa sijoittaa paljon kuljetuksia vaativaa toimintaa. Siksi Vuosaarenkin logistisen sijainnin painoarvo tulee selvemmin esiin, kun kehäväylä ei pääty Kehä I nimisenä Itäkeskukseen, vaan jatkuu Vuosaaren sataman viereen nousevalle yritysalueelle saakka. Uusissa asemakaavoissa Kehä I on kadun nimen osiona, Kehä I - Meripellontie ja Kehä I - Vuotie. Tällöin on helppo tietää, missä päin aina Otaniemeen saakka ulottuvaa kehäväylää ollaan. Nimenmuutoksen jälkeen Vuosaari sijaitsee kahden tärkeän kehäväylän Kehä I:n ja Kehä III:n päässä.

Ylös!Lähde: Helsingin kaupungin raportti


26.1.2001
Helsingin kaupungin rapotti Itä-Helsingin hankkeista


Vuosaaren satama ja yhteys lentoasemalle tärkeimmät hankkeet

Helsingin kaupunki ei aio lannistua Itä-Helsinkiin kohdistuvien ennakkoluulojen paineessa vaan panee tuulemaan.

Vuosaaren ja lentoaseman välinen liikenneyhteys on saatava sujuvaksi. Sitä tarvitaan etenkin, jos Vuosaaren satama päätetään rakentaa. Satamaa Korpinen pitää elintärkeänä Itä-Helsingin kehitykselle.

Ylös!Lue lisää: HS
25.1.2001
Suomen Gallup tutki: 58% pääkaupunkilaisista kannattaa Vuosaaren satamaa


Pääkaupunkiseudun asukkailta kysyttiin loka-marraskuussa 2000 mielipiteitä Vuosaaren Satamahankkeesta, sen vaikutuksista ja tietojen saantiin liittyvistä odotuksista. Tutkimuksen mukaan 58 prosenttia vastaajista kannatti sataman rakentamista Vuosaareen. Hankkeen vastustajiksi ilmoittautui 24 prosenttia vastaajista, 18 prosenttia ei ilmaissut kantaansa.

Lue lisää

Ylös!Lähde: Vuosaaren sataman verkkosivut
24.1.2001
Asuntojen hinnat pysynevät ennallaan ensi kesään asti


Korkeat vuokrat innostavat nuoria ensiasunnon ostoon

Asuntojen hintojen odotetaan pysyvän ensi kesään asti samalla tasolla kuin viime vuoden loppukuukausina. Hintojen lasku on Huoneistokeskuksen mukaan pysähtynyt, eikä uudesta noususta ole merkkejä.

Itä-Helsingissä vanhojen kerrostaloasuntojen keskimääräiset neliökeskihinnat ovat noin 9600 mk/m2. [Katso kaavio hintakehityksestä]

Ylös!Lähde: HS


23.1.2001
Rautatietunnelin suunnittelu Vuosaaren satamasta pääradalle


Rautatie Vuosaaren satamasta pääradalle Keravan Savion kohdalle on suunniteltu rakennettavaksi suurimmaksi osaksi syvälle kalliotunneliin. Tunneliratkaisu on maanpäällistä rataa kalliimpi, mutta ratalinjan lähialueiden asukkaiden ja ympäristön kannalta vähiten haittaa aiheuttava. Tunnelin huolellisella suunnittelulla ja toteuttamisella turvataan asuinalueiden asumisviihtyvyys.

Ratatunnelille tulee pituutta 14 km ja se kulkee asuntoalueiden kohdalla vähintään 30 metrin ja enimmillään 70 metrin syvyydessä. Tunnelissa ratarakenne eristetään kalliosta asutuksen kohdalla nykyaikaisella, tärinää vaimentavalla kumimatolla. Näin ollen junaliikenteestä ei aiheudu tärinä- eikä äänihaittoja tunnelin läheisyydessäkään asuville.

Lue lisää

Ylös!Lähde: Vuosaaren sataman verkkosivut
18.1.2001
Vuosaari kasvaa 15 000 asukkaalla lähivuosina

Vuosaari on yksi Helsingin kasvukeskuksista.

Helsinkiin muuttaa kymmenen vuoden sisällä lähes nykyisen Keravan kaupungin verran uusia asukkaita.

Helsingissä asuu vuoden 2009 alussa noin 29 000 asukasta enemmän kuin nyt. Tuhti kasvu on kuitenkin hidastunut, sillä Helsinki kasvoi 1990-luvulla reilusti yli 60 000 asukkaalla.

Vuosaareen mahtuu vuoteen 2009 mennessä 15 000 asukasta lisää. Tuolloin Viikissä asuu 10 000 ja Herttoniemenrannassa 3 000 asukasta nykyistä enemmän. Kantakaupunki tiivistyy Arabianrannan 4 600 asukkaalla.

Ylös!Lähde: Metro


11.1.2001
Vuosaaren sataman rakentaminen siirtynee taas parilla vuodella

Helsingin kaupungin johtajisto paheksuu ympäristöministeriön menettelyä, kun se pyytää liikenneministeriöltä lausunnon Vuosaaren satamahankkeesta.

Kaupunki on huolissaan, koska uusi kiemura merkitsee sitä, että sataman rakentamisen aloittaminen siirtyy pahimmillaan kahdella vuodella eteenpäin.

Ylös!Lue lisää: HS
10.1.2001
Artikkeli: Natura pelastui Vuosaaressa


KHO antoi joulukuussa koko Naturalle tärkeän periaateratkaisun valtioneuvoston päätöksestä kiertää Naturan poikkeuslupamenettely Vuosaaren suursatamahankkeessa.

Helsingin kaupunki haluaa rakentaa Vuosaaren suursataman Mustavuori-Östersundomin Natura-alueen viereen niin, että sataman rautatiesilta tehtäisiin Naturaan kuuluvan Porvarinlahden yli. Uudenmaan ympäristökeskuksen todettua asiantuntijalausuntojen perusteella, että hanke haittaa merkittävästi Natura-alueen luontoa, Uudenmaan liitto joutui hakemaan satamahankkeen tarvitsemalle seutukaavan muutokselle poikkeuslupaa valtioneuvostolta.

Lue lisää

Ylös!Lähde: Suomen luontoliitto
9.1.2001
Vuosaaren uimahalli suosituimpien liikuntapaikkojen joukossa.


Suosituimpien liikuntapaikkojen kärkikymmenikköön mahtuvat Mäkelänrinteen, Arena Centerin ja Kisahallin lisäksi Vuosaaren urheilutalo, Pirkkolan liikuntapuisto, Itäkeskuksen uimahalli, Talin liikuntapuisto, Töölön urheilutalo, viime vuonna avattu Liikuntamylly ja Uimastadion.

Töölön kisahalli pysyi vuosia Helsingin suosituimpana liikuntapaikkana, ennen kuin uintikeskus ja salibandyhalli ajoivat suosiossa sen ohi.

Vuosaaren urheilutalon toimitusjohtaja Kalle Kallio muistuttaa, että uimahallien kansansuosio on ollut vankka jo pitkään ja viime vuosina varsinkin eläkeläiset ovat ottaneet ne omakseen. "Eläkeläiset uivat ja kuntoilevat huomattavasti enemmän kuin vielä kaksikymmentä vuotta sitten", Kallio tietää.

Sekä Mäkelänrinteen uintikeskuksessa että Vuosaaressa nimenomaan aamut ja aamupäivät ovat seniori-ikäisten aikaa. Sen sijaan 13-18-vuotiaiden edustus jää uimareiden joukossa vähäiseksi olipa vuorokauden aika mikä hyvänsä.

Ylös!Lähde: HS


7.1.2001
Hyvätuloisuus keskittyy Etelä-Helsinkiin

Ullanlinnassa tulot kasvoivat viidessä vuodessa yli 45 prosenttia, Jakomäessä vain 5,3 prosenttia

Helsingin eteläisellä niemellä menee hyvin. Ullanlinnalaisten tulot asuntokuntaa kohti nousivat 1993-1998 yli 45 prosenttia. Varakkaaseen peruspiiriin kuuluu muun muassa Kaivopuiston kaupunginosa. Peruspiireistä heikoimmin pyyhkii Jakomäellä. Tulot nousivat sielläkin, mutta vain 5,3 prosenttia.

Vuonna 1998 Vuosaarelaisten vuosikeskitulo oli 82.652mk.

Lue koko juttu tai katso kuva tulojakaumasta

Ylös!Lähde: HS


5.1.2001
Vuosaaren Omenamäkeen tulossa puutaloalue


Vuosaaren Omenamäkeen aiotaan rakentaa uusia asuntoja noin 600 asukkaalle. Nordsjön kartanon kulttuurimaiseman tuntumaan on suunniteltu puurakenteisia pienkerrostaloja ja pientaloja.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi torstaina alueen asemakaavan muutosehdotuksen. Asiasta päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kaupunki määrää asemakaavalla, että alue pitää rakentaa kokonaan puusta. Betonia sallitaan välipohjissa ja märkätiloissa.

Omenamäki sijaitsee Porslahdentien ja Porslahdenkujan risteyksen koillispuolella. Vuosaaren metroasemalle on matkaa noin 350 metriä.

Ylös!Lue lisää: HS
20.12.2000
Satamahanke arvioidaan uudelleen


Korkein hallinto-oikeus on mitätöinyt valtioneuvoston vuosi sitten tekemän päätöksen Helsingin Vuosaaren satamahankkeesta. Oikeuden mukaan hallituksella ei ollut oikeutta ratkaista sataman vaikutusta luontoon ennen ympäristöministeriön selvitystä. Ympäristöjärjestöjen mukaan hankkeen vaikutukset joudutaan nyt arvioimaan uudelleen.

Lähde: Nelosen uutiset Ylös!

 

Copyright © 2003 Vuosaari.net. All rights reserved.